Politie Helmond hoopt op duwtje in de rug

Door Thijs de Kreij

HELMOND – De Helmondse politie heeft een drukke dag gehad op 9 januari. Maar liefst vier incidenten hebben die dag plaats gevonden, maar nog niet alles is opgelost. De politie is opzoek naar mensen die meer weten of iets gezien hebben.

Om de lasten van de politie enigszins te verlichten is er een oproep naar mensen die meer weten of iets gezien hebben van de voorvallen op woensdag 9 januari. Hoewel de gerechtsdienaren zeggen greep te hebben op de gebeurtenissen, verzoeken zij de gene die meer weten contact op te nemen op het nummer 0900-8844.

Het eerste incident was al een feit in de vroege morgen van woensdag de negende. Om 03:15 ’s morgens kreeg de politie een melding dat er een inbraak zou plaatsvinden aan de Veestraat in een winkel. Toen de politie arriveerde troffen zijn een kapotte ruit aan en een man van 45 in de winkel. De man was nog spullen van de zaak aan het inladen in zijn tas om vervolgens mee te nemen. Zo ver heeft het niet mogen komen; de man werd aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau.

Een paar uur later was het weer raak nadat er een melding binnen kwam van mishandeling. Een 24-jarige man uit Geldrop is aangehouden nadat hij zijn 18-jarige partner zou hebben geslagen en geschopt. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

In de avond van diezelfde dag zouden er vandalistische incidenten plaatsvinden door een groep jongeren. Zo zou de groep stapels papieren in brand hebben gestoken en andere vernielingen hebben verricht. Het is nog onduidelijk om wie het gaan.

Tevens is de politie opzoek naar een vrouw die politie heeft geholpen met het oppakken van een overlastgevende man. Er zijn dringende redenen om de vrouw te spreken, beweert de politie.

 

Geplaatst op januari 10, 2013, in Politie & Justitie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie